Välkommen på kriminalpolitiskt seminarium

Den 26 oktober anordnar Revansch, RSMH, Skyddsvärnet, Tidskriften för Kriminalvård och Svenska Fångsvårdssällskapet ett kriminalpolitiskt seminarium i Stockholm. Tillsammans med forskningen, politiken och personer med egen erfarenhet av kriminalvård och rättspsykiatri ska vi diskutera den kriminalpolitiska framtiden. Ardalan Shekarabi (S) och Mikael Damsgaard (M) medverkar.

I våras skickade Skyddsvärnet tillsammans med Revansch och Fångvårdssällskapet ut en enkät till samtliga riksdagspartier med brinnande frågor om kriminalpolitik. Frågorna vi ställde handlade om förebyggande av brott, skapa vårdkedjor, alternativa påföljder till fängelse, samt frågor om att utveckla en välfungerande rättspsykiatri.

Utifrån de svar vi fick på enkäterna samt det kriminalpolitiska läget vi befinner oss i – vill vi nu få utvecklade svar från politikerna. Hur ser de på framtiden och hur ställer sig det mot forskningen?

Paneldeltagare

Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

Mikael Damsgaard, riksdagsledamot för Moderaterna och ledamot i Justitieutskottet.

Henrik Tham, professor emeritus i Kriminologi.

Peter Söderlund, ordförande för brottsförebyggande föreningen X-CONS.

Sten Lundin, medlem i RSMH.

Anna Morin, chefredaktör för Revansch, kommer att moderera samtalet.

Datum och tid: 26 oktober 2023, kl. 15.00 – 16.00

Plats: Magnus Ladulåsgatan 1, Stockholm, i The Park Södras lokaler.

OSA: Anmäl dig senast 23 oktober genom formuläret här eller genom att skicka ett mail till seminarium@skyddsvarnet.se (seminariet är helt kostnadsfritt).