RSMH Unga på plats på Dreamhack

Elvira Ström är 18 år och deltog tillsammans med RSMH Unga på Dreamhack. Där informerade de fler om vad som är bra med föreningen.

”Vill du må bättre och vara med och öka den psykiska hälsan för barn och unga?”. Det var frågan på ett flygblad från RSMH som delades ut på Dreamhack Winter Edition 2022 i Jönköping.

Dreamhack är en återkommande mötesplats som beskrivs som ett stort party för alla som vill komma och koppla upp sina datorer och spela tillsammans. På plats finns också tävlingar, cosplay-parader där man klär ut sig, möjlighet att testa att göra egna spel och en rad andra aktiviteter under ett par dagar.

Bättre än barndomsdrömmen

Elvira Ström var på Dreamhack för första gången i november 2022, och då med en grupp från RSMH Unga. Hon hade höga förväntningar men blev ändå glatt överraskad.

– Det är en barndomsdröm för mig att komma dit. Det var bättre än jag trott, jag fick träffa massa kändisar och det blev ett minne för livet, säger Elvira.

Spelade i unga år

Hon är idag 18 år. När Elvira var mellan 8 och 14 år spelade hon mycket mer på datorn, bland annat spelet Counter Strike.

Att informera om RSMH på Dreamhack var ingen enkel match.

– Det var lite segt, jag tror det var för att vi inte är vana att gå runt och berätta för folk om oss. Det behöver vi träna på i föreningen, säger Elvira och fortsätter:

– Men sedan la jag ut att vi var där på Instagram och då skrev många av mina följare att de vill bli medlem, så det var bra.

Jag har fått många nya vänner tack vare föreningen.

Elvira bor i Östersund och tycker det bästa med föreningen är att åka iväg till olika platser, träffa människor och göra saker tillsammans.

– Jag tror inte RSMH hade känts lika roligt om man var i samma stad hela tiden. Jag har fått många nya vänner tack vare föreningen.

Läger för den mellan 15 och 29 år

RSMH Unga har läger och aktiviteter för medlemmar mellan 15 och 29 år, och flera saker samlar medlemmar oavsett bostadsort. Enda dilemmat som Elvira Ström beskriver är att det kan kännas tomt efteråt.

– Problemet är att när man åker dit är man jätteglad och jättetaggad men på hemresan känns det lite ledsamt, för då kommer man tillbaka till verkligheten. Men jag fyller ändå på med en glädje som håller ett tag, jag känner mig mer motiverad efteråt.

Jag tycker man ska testa!

Själv blev Elvira RSMH-medlem efter att en kompis tipsat om föreningen.

– Hon trodde att det skulle vara något för mig, jag gav det ett försök och trivs jättebra. Jag märker att en del tycker att det är svårt att våga, att det kan kännas pinsamt. Men jag tycker man ska testa!


Se en film från Dreamhack 2022 med RSMH Unga


 

Text Anna Morin Foto Privat