Jordskred – kortfilm om utsatthet

Edvin Ryding från Young Royals och Anton Forsdik är aktuella med kortfilmen Jordskred. Där spelar de ungdomar som möts som mobbare och offer i intensiva scener.

Tonårige Isak kliver runt i ett vackert men dystert landskap. Han kämpar med tunga känslor och mot trakasserier och våld i sin vardag.

Man ska inte rå om sig för mycket.

”Ett litet sår har ingen dött av” och ”Man ska inte rå om sig för mycket” upprepar Isak för sig själv. Hotet om att bli attackerad finns ständigt där, och smockan hänger bokstavligen i luften. En vändning i Isaks tillvaro och mående kommer när han hittar en gömd skatt.

I huvudrollen som Isak ses Anton Forsdik, och han spelar mot Edvin Ryding och Sass Wolgers. Skådespelarna är alla i 20-årsåldern. Anton Forsdik har en lång rollista i olika teveserier och syns just nu i reklam för ett telefonbolag. Edvin Ryding har blivit känd globalt i rollen som prins Wilhelm i Young Royals, en teveserie som kom med sin tredje säsong på Netflix i år.

Julius Wadman står för manus och regi, samt producerar filmen tillsammans med Anton Forsdik. Idag släpps en trailer för Jordskred

Text Anna Morin Foto Pressbild