Tre röster om kultur

Tidningen Revansch bad tre RSMH:are svara på frågor om kulturkonsumtion och att själv skapa: Vilken kultur gillar du att uppleva? Vilken kultur skapar du själv?

Erik Hillebrand

Erik Hillebrand, RSMH Verkstan Uppsala

Min nya grej är att jag skulle vilja bli arrangör.

– Jag gillar teater, konst, dans, litteratur, film. Jag tycker performance art är spännande också, och konserter, varité och clowneri.

– Jag ägnar mig åt dans, clowneri, poesi och drama som humor och sketcher, ja och så matkultur. Min nya grej är att jag skulle vilja bli arrangör för kultur som musik och dans. Och jag vill bli dj och klubbarrangör. Vi har en bygdegård så vi har bra förutsättningar.

Birgitta Dagsberg

Birgitta Dagsberg, RSMH Skillingaryd-Vaggeryd

Den var bra och väckte väldigt många känslor.

– Bio, teater och utställningar älskar jag. Vi har Vandalorum i Värnamo och de har alltid roliga utställningar. Sist såg jag Charlotte Gyllenhammar. Den var bra och väckte väldigt många känslor.

– Vi var på konstrunda och det var en som målat och sprutat på lp-skivor. Jag gjorde en lp-skiva där jag sprayade och satte något i mitten, tog en canvas och satte det bakom glas och ram. Jag blev inspirerad där.

Sirkka Rothzén

Sirkka Rothzén, RSMH Skillingaryd-Vaggeryd

Jag blev förvånad för den var fin.

– Jag gillar att gå i gamla slott och var på Run-dales utanför Riga i Lettland. Det renoverades på 70-talet. I varje rum hade de satt upp information.

– Kultur är country. Jag går på musikfestivaler och jag gillar gammal rock ’n’ roll.

– Vi har startat en målarcirkel. Första gången skulle vi göra våra drömmar. Jag drömmer om värmen och gjorde en palm. När jag tittade på den efteråt blev jag förvånad för den var fin.

Text Anna Morin Foto Anna Morin